• Free shipping
  • Fast delivery
  • Easy returns

 

Padelövning #3 Back Crawl

 

Här kommer Axels tredje övning som är anpassad för ryggen – Back Crawl. Det gåt att göra den här övningen både stående och liggandes på mage. Liggandes blir den något svårare då ryggen isoleras. Försöka att trycka back armarna så långt som möjligt för bäst effekt.

 Axel Holm, Padelspelare
& tränare

 

Back crawl, eller simmaren som Axel kallar övningen är perfekt för att mjuka upp leder och muskler i både axlar och rygg. Övningen går som sagt att göra stående eller liggandes på mage för att inte kompensera med kroppen och isolera muskelgrupperna mer. Kika på klippet för att se hur du ska gå tillväga. Om du har några frågor kring övningarna kontakta Axel på Instagram @axxelholm.

 

Missa inte Axels Padelrabatt! 

 

Just nu har även du som läsare en kampanjkod "AXELHOLM20" med 20% rabatt vid köp av 4 par sulor, perfekt att matcha ihop med dina padelvänner för att få ta del av en uppgradering i padelskorna med våra Sport Insoles!

KÖP NU!

Axel har under de senaste året spelat med Ortho Movements Sport Insole för att öka stötdämpningen, avlastningen och kontrollen i skon. I och med att padel är en sport med relativt komplext rörelsemönster med hopp, landningar, vändningar, spurter i olika riktningar för att namnge några. Med Sport Insole skapas ett belastningsskydd för foten, stabiliserar och rätar upp fotens och kroppens rörelsemönster och ökar kontakten mellan skon och planen.

Dessutom arbetar Axel på en av de största tennis och padel anläggningarna i Båstad, ett jobb där han aldrig sitter stilla, upp mot 25 000 steg om dagen blir det en ökad belastning på kroppen över tid där Sport Insole ger det behov kroppen behöver.

Axels livsstil är minst sagt aktiv med 08:00 – 22:00 dagar på jobbet med padelspel och träning, varje dag, så krävs det mental och fysisk nedvärmning. Det är här hans stora intresse mellan träning och vila kommer – kroppslig mindfulness. En blandning mellan yoga, stretching och vila men anpassat för en padelspelare med en aktiv livsstil.

För att se till att kroppen orkar hålla sig aktiv dag in och ut utför Axel övningar på morgonen för att väcka kroppen, innan padelträningspassen och matcher för att värma upp leder, ligament och muskler samt efter jobbet för att varva ned.

Vi kommer under hösten dela med oss av Axels bästa padelanpassade övningar som går bra att göra innan matcher, på morgonen eller kvällen.

 

Other stories