• Free shipping
  • Fast delivery
  • Easy returns

 

Padelövning #1 Padelarmbåge

 

Här kommer Axels första övning som är anpassad för padelarmbåge. Symtom för padelarmbåge är att det gör ont i muskelfästena på armågens utsida. Det är en överansträngningsskada eller att man har skadat muskelfästena vid armbågen. Förutom smärtan så kan man känna sig svagare i handen än vanligt, ont när du vilar och svårt att räta ut eller vrida underarmen. Det kan göra det svårt och smärtsamt att spela padel.

 

  

Axel Holm, Padelspelare
& tränare

Här ser du Axels padelarmbåge övning, den kan du göra innan du spelar padel men även på morgon och kväll. Har du så pass ont att du inte kan greppa ditt racket eller röra armen så rekommenderar vi att besöka en läkare. Men så länge du har padelfeber och kämparglöd kvar så kan den här övningen värma upp armbågen på ett bra vis. Om ni har några frågor kring övningarna kontakta Axel på Instagram @axxelholm.

 

Missa inte Axels Padelrabatt! 

 

Just nu har även du som läsare en kampanjkod "AXELHOLM20" med 20% rabatt vid köp av 4 par sulor, perfekt att matcha ihop med dina padelvänner för att få ta del av en uppgradering i padelskorna med våra Sport Insoles!

KÖP NU!

Axel har under de senaste året spelat med Ortho Movements Sport Insole för att öka stötdämpningen, avlastningen och kontrollen i skon. I och med att padel är en sport med relativt komplext rörelsemönster med hopp, landningar, vändningar, spurter i olika riktningar för att namnge några. Med Sport Insole skapas ett belastningsskydd för foten, stabiliserar och rätar upp fotens och kroppens rörelsemönster och ökar kontakten mellan skon och planen.

Dessutom arbetar Axel på en av de största tennis och padel anläggningarna i Båstad, ett jobb där han aldrig sitter stilla, upp mot 25 000 steg om dagen blir det en ökad belastning på kroppen över tid där Sport Insole ger det behov kroppen behöver.

Axels livsstil är minst sagt aktiv med 08:00 – 22:00 dagar på jobbet med padelspel och träning, varje dag, så krävs det mental och fysisk nedvärmning. Det är här hans stora intresse mellan träning och vila kommer – kroppslig mindfulness. En blandning mellan yoga, stretching och vila men anpassat för en padelspelare med en aktiv livsstil.

För att se till att kroppen orkar hålla sig aktiv dag in och ut utför Axel övningar på morgonen för att väcka kroppen, innan padelträningspassen och matcher för att värma upp leder, ligament och muskler samt efter jobbet för att varva ned.

Vi kommer under hösten dela med oss av Axels bästa padelanpassade övningar som går bra att göra innan matcher, på morgonen eller kvällen.


Här kan du se andra avsnittet om
Fotaktivering

 

Other stories