• Free shipping
  • Fast delivery
  • Easy returns

 

Möte med Axel Holm, Padelspelare och personlig tränare.

 

Padel har tagit Sverige med storm de senaste åren, hundratals nya hallar har byggts, tusentals planer har anlagts och snart har vi över 1 miljon aktiva spelare på ett åldersspann från junior till äldre. För Sverige har Padel kanske varit en räddning under pandemin när flertalet andra sporter var tvungna att pausa sina kalendrar. En räddning som har in gett hopp för svenskarna, att det finns något att längta till, efter att ha jobbat hemifrån flera dagar, veckor, månader till och med år. Något att se fram emot, glädjen, umgänget och glöden som padeln berikar oss med har varit ljuset för många under senaste årens pandemi.

Vi på Ortho Movement älskar padel, att spela padel, snacka padel och gå på coachade pass med hopp om att bli lite lite bättre. Men vi vet samtidigt baksidan med den ökande trend som padel är på en samhällshälsonivå i synnerhet när samhället ställs om till ett mer inaktivt, stilla sittande livsstil men korta inblickar av padelfeber. Till att gå från en icke ergonomisk arbetsställning hemifrån till en sport med komplext rörelsemönster som padel, sällan utan någon form av uppvärmning har såklart sina risker. Då vi ser att padelrelaterade belastningsskador ökar i landet.

Därför valde vi att åka ut till vår #OMprotected ambassadör Axel Holm @axxelholm som är padelspelare och tränare samt personlig tränare, för att få kunskap om hur han hanterar sitt aktiva liv inom padel. Axel har en bakgrund från tennisen sen barnsben och ett stort intresse för kroppen, balans, träning, yoga och kroppslig kontroll. Axels filosofi går lite ut på att ju bättre kontakt och kontroll man har med sina kroppsdelar desto bättre fungerar kroppens biomekaniska funktioner under vardagen såväl som under träning och matcher på hög nivå.

 

  

Axel Holm, Padelspelare
& tränare

Vi kommer under hösten dela med oss av Axels bästa padelanpassade övningar som går bra att göra innan matcher, på morgonen eller kvällen. Där Axel delar med sig av sina bästa tips på att värma upp kroppen, smarta övningar som aktiverar olika delar av kroppen som ökar rörlighet, uthållighet och smidighet. Om ni har några frågor kring övningarna kontakta Axel på Instagram @axxelholm.

 

Missa inte Axels Padelrabatt! 

 

Just nu har även du som läsare en kampanjkod "AXELHOLM20" med 20% rabatt vid köp av 4 par sulor, perfekt att matcha ihop med dina padelvänner för att få ta del av en uppgradering i padelskorna med våra Sport Insoles!

KÖP NU!

Axel har under de senaste året spelat med Ortho Movements Sport Insole för att öka stötdämpningen, avlastningen och kontrollen i skon. I och med att padel är en sport med relativt komplext rörelsemönster med hopp, landningar, vändningar, spurter i olika riktningar för att namnge några. Med Sport Insole skapas ett belastningsskydd för foten, stabiliserar och rätar upp fotens och kroppens rörelsemönster och ökar kontakten mellan skon och planen.

Dessutom arbetar Axel på en av de största tennis och padel anläggningarna i Båstad, ett jobb där han aldrig sitter stilla, upp mot 25 000 steg om dagen blir det en ökad belastning på kroppen över tid där Sport Insole ger det behov kroppen behöver.

Axels livsstil är minst sagt aktiv med 08:00 – 22:00 dagar på jobbet med padelspel och träning, varje dag, så krävs det mental och fysisk nedvärmning. Det är här hans stora intresse mellan träning och vila kommer – kroppslig mindfulness. En blandning mellan yoga, stretching och vila men anpassat för en padelspelare med en aktiv livsstil.

För att se till att kroppen orkar hålla sig aktiv dag in och ut utför Axel övningar på morgonen för att väcka kroppen, innan padelträningspassen och matcher för att värma upp leder, ligament och muskler samt efter jobbet för att varva ned.

Vi kommer under hösten dela med oss av Axels bästa padelanpassade övningar som går bra att göra innan matcher, på morgonen eller kvällen.

Här kan du se första avsnittet om
Padelarmbåge!

 

 

Other stories