• Free shipping available
  • Fast delivery
  • Satisfaction guarantee

 

Padelövning #4 Calf Activation

 

Här kommer Axels fjärde övning som är anpassad för vaden – Calf Activation. Det gåt att göra den här övningen både med en foam roller eller med en padelboll som vi alla har med oss till planen. Försök att trycka till ordentligt för att mjuka upp bindväven runt muskeln. 

 Axel Holm, Padelspelare
& tränare

 

Vadaktivering med boll eller foam roller kör Axel inför varje padel träningspass och match. Vaden är en muskelgrupp som är väldigt aktiv under spelet och är den inte beredd på hopp, komplexa rörelsemönster i glashörnen eller sprinter så kan det gå illa till. Alla kan göra den här övningen också med en padelboll vilket gör övningen enkel att utföra. Kika på klippet för att se hur du ska gå tillväga. Om du har några frågor kring övningarna kontakta Axel på Instagram @axxelholm.

 

Missa inte Axels Padelrabatt! 

 

Just nu har även du som läsare en kampanjkod "AXELHOLM20" med 20% rabatt vid köp av 4 par sulor, perfekt att matcha ihop med dina padelvänner för att få ta del av en uppgradering i padelskorna med våra Sport Insoles!

KÖP NU!

Axel har under de senaste året spelat med Ortho Movements Sport Insole för att öka stötdämpningen, avlastningen och kontrollen i skon. I och med att padel är en sport med relativt komplext rörelsemönster med hopp, landningar, vändningar, spurter i olika riktningar för att namnge några. Med Sport Insole skapas ett belastningsskydd för foten, stabiliserar och rätar upp fotens och kroppens rörelsemönster och ökar kontakten mellan skon och planen.

Dessutom arbetar Axel på en av de största tennis och padel anläggningarna i Båstad, ett jobb där han aldrig sitter stilla, upp mot 25 000 steg om dagen blir det en ökad belastning på kroppen över tid där Sport Insole ger det behov kroppen behöver.

Axels livsstil är minst sagt aktiv med 08:00 – 22:00 dagar på jobbet med padelspel och träning, varje dag, så krävs det mental och fysisk nedvärmning. Det är här hans stora intresse mellan träning och vila kommer – kroppslig mindfulness. En blandning mellan yoga, stretching och vila men anpassat för en padelspelare med en aktiv livsstil.

För att se till att kroppen orkar hålla sig aktiv dag in och ut utför Axel övningar på morgonen för att väcka kroppen, innan padelträningspassen och matcher för att värma upp leder, ligament och muskler samt efter jobbet för att varva ned.

Vi kommer under hösten dela med oss av Axels bästa padelanpassade övningar som går bra att göra innan matcher, på morgonen eller kvällen.

 

Other stories